[tabby title=”Cursus informatie”]

3- daagse CREF-wijzer

Het CREF-spel geeft jou een eenvoudige toegang tot onbewuste processen.


De mate waarin de levensbehoeften gevuld zijn, vormt het basisvertrouwen. Dit basisvertrouwen is te meten met het CREF-Model, op individueel en op teamniveau. Hoe hoger ieders basisvertrouwen is, hoe stabieler de situatie wordt. Oftewel; een sociaal-emotioneel veilig klimaat priv√© of op de werkvloer. Met het spel wordt er meer (werk-)plezier gecre√ęerd welke een blijvend resultaat oplevert.


Wat maakt deze cursus belangrijk voor mij?
Het spel ondersteund jou in je coachende rol in jouw vakgebied. Je kunt in deze cursus kiezen voor de CREF-Zorgwijzer of de CREF-Workflow wijzer. Het verschil hierin is het vragenspel en zo is de zorgwijzer in te zetten binnen jeugd & gezin en individu bij hulpvragers. De Workflow is in te zetten binnen verschillende  functioneringsgesprekken, teambuildings of meetmomenten. Er wordt geleerd hoe het CREF-Model ingezet wordt als evaluatie moment of tot een POAP (Persoonlijk Ontwikkel Actie Plan) te komen. Je kan ook kiezen om beide kaart/vraag sets aan te schaffen.

[tabby title=”Cursus inhoud”]

Wat komt aan bod:
Tevens wordt er geleerd hoe de toestand van het basisvertrouwen van iemand is of organisatiebreed te meten is. Door specifieke kennis uit de 2-daagse basiskennis daadwerkelijk te leren toepassen met dit spel, wordt er een behoorlijke specialisatie toegevoegd aan je huidige kennis. Je kan dit gebruiken in je eigen (gezins)leven of in je eigen werksituaties.

 

Lesprogramma:

Lesdag 1 Theorie over het belang van overlevingsstrategie√ęn en levensbehoeften. Het CREF-Model¬†de weerspiegeling van het basisvertrouwen; mogelijkheden tot herstel.

 

Lesdag 2 Kunnen voorlichten over breinmechanismen en de koppeling kunnen maken naar plezier en/of Work-flow. Het herkennen van Burn-out symptomen, overlevingsstrategie√ęn of PTSS.

              

Lesdag 3 Het leren implementeren van het spel de CREF-Workflow wijzer. Het spel leren inzetten voor betere begeleiding in het opbouwen van o.a. functioneringsgesprekken, ziekteverzuim of zelfontwikkeling.

Resultaat: 
Je hebt meer inzicht in verschillende emotionele gedragingen. Je kunt op praktische wijze in gaan op de behoeften van anderen/werknemers/collega’s. Je bent in staat om je eigen patronen en die van anderen veilig te kunnen doorbreken.
[tabby title=”Aanmelden”]

Voor wie? : (ervaren) coaches, trainers, coördinatoren, P&MA, leidinggevenden & directeuren.

Toelating  : certificaat 2- daagse basiskennis

Accreditatie: NOBCO 5 PE punten

Duur          : 3 dagen (6 dagdelen) 

Datum       : 15, 21 juni & 6 juli 2017

Literatuur : Geweldloze communicatie, M. Rosenberg, Problemen laten bij wie ze horen, Lundberg

Certificaat: ja, mits de korte theorietoets, reflectie opdracht, video opdracht, literatuur opdracht en de 100% aanwezigheidsplicht
Aantal      : 6 pers. tot max. 10 personen
Kosten¬†¬†¬†¬†¬†:¬†‚ā¨ 875,- excl. 21% btw incl. lunch
 *Let op    ; om een CREF-Wijzer Spel zelfstandig uit te voeren is een licentie verplicht. 


[tabbyending]