Veelgestelde vragen

Op deze pagina vind je antwoord op de meest gestelde vragen aan het IKEV.
Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Nee, dat kan niet. Je leert in de Basiskennis namelijk alles over verschillende vormen van reguleren. Normaliter worden indrukwekkende gebeurtenissen gereguleerd. Dit is een natuurlijk zelf genezend proces. Als het reguleren goed werkt zou er geen sprake hoeven te zijn van een trauma. Echter, speelt een stevig Basisvertrouwen hierin een grote rol in. Basisvertrouwen wordt opgebouwd vanuit o.a. de pre-, post- en perinatale hechting. Wanneer de CREF-EMDR ingezet wordt, worden oude overlevingsstrategie√ęn en lichaamsgeheugen herkent. Op deze manier blijf je uit een tunnelvisie. Je leert breed te kijken en linken te leggen op gebied van hechting- en traumaproblematiek.

IKEV opleidingen

Het IKEV is lid van de NRTO en heeft als opleider het NRTO keurmerk. 

Het IKEV is ingeschreven in het CRBKO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs) en voldoet daarmee aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs

Basiskennis 0 ‚Äď jarigen:Deze opleiding is goedgekeurd door het Platform Arbeidsmarkt Kinderopvang en opgenomen in het scholingsaanbod babyscholing en voldoet aan de wet IKK.
Basiskennis (Prenatale) Hechting & BasisvertrouwenDeze opleiding is geaccrediteerd door de Stichting Kwaliteitsregister Jeugd en opgenomen in het scholingsaanbod van de SKJ.

 

Op de agenda zie je de verschillende locaties in Oost NL, West NL, Noord NL, Midden NL en Belgi√ę onder Eindhoven.

Alle interventies die er worden geleerd, kunnen ook zonder een paard worden ingezet. Echter leren we je ook samen te werken met collega hulpverleners, die wel beschikking hebben over en paard. De inzet van een paard is bijvoorbeeld noodzakelijk bij zwaardere hechtingsproblematiek.

In de agenda staat aangegeven tussen welke tijdstippen de opleidingen gegeven worden.¬† Sommige bijscholingen of verdiepingsdagen worden in het weekend of ‘s avonds gegeven.¬†

Ja termijnbetaling is mogelijk. Er zijn wel administratie kosten verbonden aan termijnbetalingen.
Neem contact op met de vestiging waarvoor je je hebt aangemeld, als je in termijnen wil betalen.

Bij de opleidingen en in de agenda bij de opleiding staat aangegeven welke vooropleiding je nodig hebt.

Het kan voorkomen dat je een les mist. In de syllabus van de opleiding staat hoe je deze les in kan halen.

Voor consumenten is het mogelijk om binnen 14 dagen na aamelding de opleiding zonder opgaaf van reden te annuleren.  Je kan hiervoor het annuleringsformulier gebruiken. 

Indien de opleiding start binnen 14 dagen na aanmelding is het niet mogelijk om gebruik te maken van het herroepingsrecht.

Voor zakelijke klanten, ook kleine ondernemers, geldt het herroepingsrecht niet.

In de algemene voorwaarden vind je de regels voor het annuleren buiten het herroepingsrecht .

Als je al een EMDR opleiding gevolgd hebt dan kan het zijn dat je hier een vrijstelling voor kan krijgen. In een intake gesprek wordt dit nader besproken.