CREF binnen de geboortezorg
In de geboorte zorg zijn er allerlei beroepsgroepen actief zoals gynaecologen, verloskundigen, kraamverzorgenden en babyconsulenten.  Deze beroepen kenmerken zich met name in de doorlopende verbinding met kinderen en volwassenen, die allemaal een rol vervullen in- en rondom de zwangerschap en geboorte. De eerste stap waar de basis gelegd wordt voor het algehele basisvertrouwen. Deze basis bestaat uit meer dan alleen de (cognitieve/medische) kennis. We weten allemaal wat het belang is van een goede start van de zwangerschap en verloop van geboorte. Maar hoe wordt de opbouw van het basisvertrouwen gewaarborgd, wanneer er (dreigende) obstakels zijn? Wat wordt er dan eigenlijk gevraagd binnen de geboortezorg aan de ouders en de professional naast alle huidige competenties en  medische vaardigheden? Met welke handvatten zou de geboortezorg nog meer kunnen optimaliseren?


Wat kan CREF voor geboortezorg betekenen?
Om te zorgen voor meer steun binnen de geboortezorg aan professionals en ouders is het waardevol om gebruik te maken van de vernieuwende prenatale kennis rondom hechtingsprocessen en de vernieuwende piramide van Maslow, het CREF-Model. De klassieke hechtingstheorie heeft plaats gemaakt voor de prenatale hechtingstheorie, waarbij een nieuwe stroom aan wetenschappelijke informatie is losgekomen. Deze is van cruciaal belang rondom de ontwikkeling van het ontstaan van basisvertrouwen. Wanneer al deze kennis wordt ingezet, is dit niet alleen direct ondersteunend, maar werkt dit ook preventief binnen de geboortezorg. Het werkt door op maatschappelijk niveau op gebied van psycho sociaal welbevinden. Het zorgt voor een betere stressregulatie, een betere hechting en een beter basisvertrouwen waardoor er een vermindering optreed aan diverse (emotionele en medische) klachten. Werken met het CREF-Model brengt een duurzame innovatie, waarbij de emotionele verbinding een grote rol speelt en op langer termijn zichtbaar is bij het opgroeiende kind, ouders en de professional.


In de opleiding komt o.a. aanbod:

•     diepgang in de prenatale hechtingstheorie en gevolgen;
•     de nieuwe kennis omtrent het lichaamsgeheugen en breinmechanisme;
•     ontmoeten van het eigen basisvertrouwen als professional;
•     het toe kunnen passen van de CREF-Kraamwijzer.
en meer.....

 

 

Deze informatie over de opleiding wordt binnenkort hier aangevuld. Ook kun je telefonisch contact opnemen of een e-mail sturen.